לרנר ישראל וצפורה

חניך בית הספר החקלאי 1887
ארץ מוצא: רוסיה
עיר מוצא: בנדר
שנת לידה: 1872
שנת פטירה: 1939
שנת עלייה: -
שנת התיישבות: 1888
עיסוק: איכר ואיש ציבור
שם האשה: בתיה
שם נעורים: קורלנד
שנת לידה: 1875
שנת פטירה: 1897
אשה שנייה: צפורה
שם נעורים: אלברט
שנת לידה: 1878
שנת פטירה: 1942
מספר ילדים: 7
בידה מרים, שלומית בן ישראל, יהושע לרנר, טובה, הלנה כץ, רחל, אריה צבי
שיתוף ב:
לרנר ישראל וציפורה

ישראל לרנר הגיע לזכרון יעקב כחניך בית הספר החקלאי בזכרון יעקב, והיה בין בוגרי בית הספר שנשארו במושבה ונטמעו בה. 

אשתו הראשונה,  בתיה לבית קורלנד נפטרה בצעירותה בשנת 1897, ולאחר פטירתה נשא לאשה את ציפורה לבית אלברט מביירות, אחותו של אלתר אלברט. צפורה דיברה ערבית שוטפת.

עם קניית אדמות עתלית, היה ישראל לרנר בין עשרת הצעירים מזכרון יעקב, שהתנדבו לחרוש, ולזרוע ולשמור על אדמות הישוב, עד להקמת יישוב הקבע וזאת על מנת למנוע מהשלטון התורכי מלהכיל את חוק "המחלול" התורכי שעל פיו, אדמה שלא מעובדת במשך שנתיים, תוחרם ותופקע מידי בעליה ע"י הממשל. [סמסונוב, עמ' 281].

ישראל לרנר היה פעיל ציבור והיה חבר בועדות וארגונים שונים שהוקמו בזכרון יעקב.

הוא היה בין חברי ועד המושבה שעסקו בארגון הכנסיה הגדולה שהתקיימה בזכרון יעקב בשנת 1903. הועד עסק בארגון הכנסיה, קבלת פני האורחים ואכסונם [סמסונוב עמ' 291].

עם מסירת היקב לידי הכורמים והקמת הקואופרטיב, היה ישראל לרנר בין חברי ועד היקב שסברו כי על היקב וכורמי זכרון יעקב לאחד כוחות וליצור שותפות עם יקב ראשון לציון, שכן יקב בראשון לציון  לא היה מעוניין לותר על העסק "כרמל" בשוק הרוסי שהכנסתו היתה יפה [סמסונוב, עמ' 304].

הצג פוסט

בשנת 1906 היה ישראל לרנר בין הנבחרים לשמש כשופט בבית משפט השלום שהוקם במושבה, ואשר מתפקידו היה לדון בענינים שבין אדם וחברו [סמסונוב, עמ' 312 מסתמך על פרוטוקול ועד המושבה מיום 3.12.1906].

עם הקמת לשכת "בני ברית" בזכרון יעקב נבחר ישראל לרנר לשמש כעוזר סוכן בלשכה בשנים 1911-1912.   כמו כן היה חבר ועד החקלאי ושימש גם כמ"מ יו"ר ועד המושבה וכחבר בועד אגודת הלוואה וחסכון.  [סמסונוב, עמ' 327, 441]

בנוסף להיותו איש ציבור פעיל ונואם שנקרא לברך ולנאום בארועים שונים במושבה היה ישראל לרנר איש אדמה וכורם ואף זכה לשבחים על כרמו המטופח והמעובד יפה, מפי הבארון עצמו, בעת ביקורו של הבארון במושבה בשנת 1914. [סמסונוב, עמ' 356].

בנו הצעיר אריה לרנר היה שנים רבות איש ציבור מרכזי, מוערך מאד במושבה. מתעד של המושבה ומספר.

צאצאים:

גלריית תמונות

העלאת מסמכים

הוספת תמונות ומסמכים רלוונטיים

כאן תוכלו להעלות מסמכים שקשורים ל
לרנר ישראל וצפורה
המסמכים יופיעו באתר לאחר אישור של מנהל האתר